Metode de a monetiza continutul video LIVE

Incepem seria noastra de articole pe blogul nostru cu cateva idei de monetizare a continutului video LIVE.
Chiar daca realizati o transmisiune LIVE cu noi sau cu alt furnizor, poate aceste sfaturi va vor fi de folos. Iata asadar cateva metode de monetizare a evenimentului tau transmis LIVE:

Pay-per-view
Chiar daca in Romania aceasta metoda de plata pentru vizionarea unui continut video nu este foarte raspandita, in afara tarii noastre aceasta metoda este des intalnita. Pay-per-view presupune plata unei sume de bani in schimbul permisiunii de a urmari evenimentul de la distanta.
Aceasta metoda de pay-per-view se poate implementa atat pe site-ul personal, cat si pe platforme dedicate pentru acest gen de monetizare.

Pauze publicitare
Daca ai un eveniment care dureaza mai mult, poti ‘intrerupe’ programul cu cateva pauze publicitare in care sa rulezi niste clipuri video ale sponsorilor sau partenerilor. Astfel, cand prezinti propunerea catre partenerii tai, le poti ‘vinde’ si spoturi video in pauzele evenimentului.

L-Shape-uri
Fara sa intrerupi transmisiunea LIVE, poti insera reclame grafice sub forma de L intors, astfel incat sa eficientizezi cat mai mult spatiul de reclama, fara ca sa intrerupi transmisiunea LIVE. Aceasta forma de publicitate o vei intalni des la TV, de unde practic a fost si imprumutata. Avantajul reclamelor L-Shape este ca acest gen de reclama are maxima audienta, pentru ca oamenii vor urmari in continuare evenimentul live, fara sa se retraga cat timp e pauza publicitara.

Logo pe ecran
Probabil cea mai des si usor de implmentat forma de monetizare este adaugarea logo-urilor intr-un colt al ecranului. Acestea pot rula in permanenta sau doar din cand in cand

Cartoane grafice INTRO si OUTRO
“Aceasta transmisiune live va este oferita de …”. Poti insera astfel de mesaje la inceput sau la finalul transmisiunii LIVE, atunci cand audienta este atenta pentru inceperea evenimentului.

Parteneriate platite
Puteti realiza diferite parteneriate platite, sau aparitii platite ale sponsorilor, in cadrul evenimentului. Astfel puteti ‘vinde’ spatiul de emisie catre clientii vostri.