Ce platforme de streaming sa alegi pentru o transmisie LIVE

Pentru ca asistam la o explozie de continut video transmis LIVE pe internet, de multe ori suntem intrebati catre ce platforma de videostreaming sau retea sociala sa se realizeze o transmisie LIVE. Iata cateva idei din partea noastra, idei acumulate dintr-o experienta de mai multi ani de transmisii live.

Retelele sociale (Transmisie LIVE pe Facebook, Instagram, Tiktok)
Retelele sociale sunt in momentul de fata cele mai urmarite mijloace de live streaming. Pentru ca toata lumea petrece timp pe Facebook, live-urile sunt ‘impinse’ mai mult in fata utilizatorilor, cu scopul de a-i tine mai mult pe platforma. Dezavantajul live-urilor de pe retelele sociale e ca acestea nu pot fi transmise in sistem pay-per-view. Totodata, aceste live-uri nu au o calitate foarte buna a imaginii. Insa poti face livestreamingul intr-un grup inchis de Facebook, asadar transmisia live sa fie urmarita doar de cei pe care ii doresti tu ca spectatori.
In viitorul apropiat si Linkedin va oferi posibilitatea de a transmite live in cadrul retelei, acest lucru deja noi l-am putut realiza in cadrul unui program beta oferit de cei de la Linkedin.
Totodata, Instagram si Tiktok ofera posibilitatea de a transmite LIVE prin intermediul unor solutii profesioniste de productie video.

Site-ul propriu (Player video integrat in site)
In site-ul propriu poti integra un player video care sa afiseze transmisia LIVE. Acest gen de transmisii este popular, insa au succes daca site-ul este cunoscut sau daca s-a facut reclama in prealabil la acest aspect. Poti integra simplu sisteme pay-per-view sau acces restrictionat (cu user si parola), asadar transmisia poate fi una securizata.

Platforme video dedicate (Transmisie LIVE pe Youtube, Transmisie LIVE pe Livestream sau Vimeo)
Youtube este cea mai cunoscuta platforma video din lume, insa din pacate in Romania nu este la fel de urmarita ca o retea sociala. Asadar, intre doua live-uri de la acelasi eveniment date simultan pe Youtube si Facebook, live-ul de la Youtube va avea mai putini spectatori. Avantajele unei platforme de video dedicate este ca ofera o calitate mai buna a transmisiei LIVE, cat si o indexare mai buna in cautari ulterior. Platforma livestream.com nu se bucura de o popularitate mare in Romania, insa este o platforma apreciata in randul utilizatorilor externi.

Platforme dedicate pentru profesionisti (Transmisie LIVE pe Zoom, Teams sau Webex)
Exista si platforme dedicate pentru intalniri sau webinarii, care incep sa castige teren si in Romania, mai ales in randul multinationalelor. Chiar daca nu ofera o calitate a imaginii foarte buna, aceste platforme ofera o interactiune mai mare intre utilizatori.

In final, orice varianta de a transmite live un eveniment ai alege, asigura-te ca publicul tau este prezent pe respectiva platforma. Fie ca vorbim de un eveniment cu circuit inchis sau unul cu circuit deschis, iti putem pune la dispozitie resursele si know-how-ul necesar pentru ca un eveniment sa fie transmis LIVE oriunde in lume, la o calitate exceptionala.